Gräddsifon SupremeWhip 0,5L
- 249 kr
En vispgräddladdare eller Sifon – Gräddsifon som det också kallas är en stålcylinder eller patron fylld med dikväveoxid (N2O) som används som vispmedel i en dis
Artikelnummer:
SW-0,5L-SVART
En vispgräddladdare eller Sifon – Gräddsifon som det också kallas är en stålcylinder eller patron fylld med dikväveoxid (N2O) som används som vispmedel i en dispenser för vispgrädde. Den smala änden av en laddare har ett folieskydd som bryts för att släppa ut gasen. Detta görs vanligtvis med en vass nål inuti vispgrädde-dispensern. Lustgasen i laddare används också som oxidationsmedel i hybridmodeller av raketmotorer.
Vad är en sifon ?
Ni är utan tvekan alla medvetna om att man kan köpa trycksatta behållare som serverar vispgrädde. Sifon är i grunden en överlägsen version av densamma, förutom att den kan användas gång på gång och kan göra så mycket mer. Den består av en behållare där du placerar dina ingredienser, en spak för att pumpa ut dem, ett munstycke från vilket de behandlade ingredienserna fördelas och en laddarhållare som hjälper dig att fylla sifonen med gas. Dekorationsmunstycken ingår eller kan köpas separat. Gasen som används är dikväveoxid (N2O) lustgas för skumning och infusion, även om CO2 är användbart för kolsyra.
Skumning används för att tillföra smak och konsistens till mat och kan också vara ett hjälpmedel vid presentationen. Skum är uppdelade i åtta typer enligt följande:
- Luftar (mest luft, med lite vätska, grov och torr)
- Bubblor (större bubblor och blötare än luft)
- Täta skum (motsatsen till luft, med små bubblor och en tjock, fin våt konsistens)
- Espumas (tät konsistens och serveras vanligtvis varm eller varm. Espuma är det spanska ordet för skum.)
- Skummar (våta och grova)
- Lätt skum (inte lika tjockt som ett tätt skum, men våtare än luft)
- Maränger (lätta skum som är gräddade eller uttorkade)
- Ställda skum (stelnade genom tillagning eller uttorkning)
- Du kan också använda tillsatser för att hjälpa till att forma och stabilisera ett skum – dessa inkluderar sojalecitin, gelatin och agar-agar. Skum kan göras med frukt, grönsaker, mejeriprodukter och olja och kan användas för att göra såser, dipp, soppor och drycker.